We sprakenย Roelof, onze collega bij Vesten Engineering. Roelof is (BIM-)engineer/ werkvoorbereider en kan als geen ander de noodzaak van doorgroeien binnen zijn vak delen. In onze blog zijn verhaal: โฌ‡๏ธ

๐—ฉ๐—ฎ๐—ป ๐—ต๐˜‚๐—น๐—ฝ๐—บ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฒ๐˜‚๐—ฟ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐Ÿ‘จ๐Ÿผโ€๐Ÿ”ง
Eerst even een korte samenvatting van Roelofs loopbaan. โ€œIk ben ooit begonnen als hulpmonteur waarbij ik na enige tijd monteur werd. Ik groeide door naar tekenaar en ben nu werkzaam als (BIM-)engineer/werkvoorbereider.โ€

๐—”๐—น๐—น๐—ฒ ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ป๐—ถ๐˜€ ๐—ผ๐—ฝ ๐˜‡๐—ฎ๐—ธ ๐Ÿง 
โ€œOp de juiste manier engineeren, daar gaat het allemaal om. Of het nu gaat om montagetechnieken of materiaalkennis, je moet alles onder de knie hebben. Zeker nu het detailniveau hoger is door de introductie van BIM/Revit. Dankzij de gemaakte stappen in mijn carriรจre kan ik alle werkzaamheden verrichten binnen mijn mooie vak. Door mijn ervaring kan ik daarbij op meerdere plekken inzetbaar zijn.โ€

๐—ฉ๐—ฎ๐—ป ๐—” ๐˜๐—ผ๐˜ ๐—ญ โœ…
โ€œDoor mijn ervaringen bij meerdere opdrachtgevers bij Vesten Engineering kan ik nu van A tot Z aan projecten werken. En dat vind ik juist zo prachtig aan mijn vak: van โ€˜nietsโ€™ โ€˜ietsโ€™ maken. Zo start ik projecten op en werk deze op detailniveau uit. Hierbij horen nog het maken van berekeningen en coรถrdineren van de installaties in het BIM-model.โ€

Op dit moment werkt Roelof via Vesten aan het Edge Stadium project bijย Bosman Bedrijven. Hij is daar als (BIM-)engineer/ werkvoorbereider verantwoordelijk voor de upgrade van een kantoorpand in Amsterdam. Alle technische disciplines komen hierin terug, maar dankzij Roelofs ervaring is dit een leuke uitdaging!